Hoe zit de YBA in elkaar?
Het bestuur zorgt voor de aansturing van de YBA. Daaronder zijn diverse commissies en regiobesturen actief.

Commissies:
- Flairs commissie
- Marketing en Communicatie commissie
- International Event commissie
- Sportcommissie
- Sustainability Commissie
- Race of the Classics Commissie
- Strategic Dreamteam
- Ghostbusters
- Feestcommissie

Regio besturen:
- Noord West
- Midden
- Zuid West
- Noord Oost
- Zuid

Bestuur
Binnen de YBA houdt het bestuur de boel draaiende. Met Remko Schelfhout (voorzitter), Daan Groenhout (penningmeester), Joanne van Tilburg (stakeholdermanager), Atefeh Nobari (evenementencoördinator, ondersteunt de commissies bij diverse evenementen), Nico van de Leur (regiocoördinator, ondersteunt de diverse regiobesturen) en Jelske Hondema (de marketing- en communicatiecoördinator).

Maak nu kennis met ons bestuur!

Buitenlandtrip
De YBA is ook buiten Nederland actief. Frankrijk, Engeland en Luxemburg waren onder andere aanwezig bij een prachtige internationale bijeenkomst bij onze Franse zuiderburen in Parijs. Eens in de paar jaar wordt er een buitenland trip georganiseerd.

Commissies:
Young Bankers ABN AMRO bestaat uit verschillende commissies. Je kunt je aanmelden door actief te reageren op de vacatures. Zodra je lid bent, zal je deze ontvangen. 

Flairs commissie
FLAIRS is de overkoepelende organisatie van de jongerenverenigingen van Van Lanschot, ING, Rabobank, SNS REAAL en uiteraard ABN AMRO. FLAIRS organiseert elk jaar, in een wisselende samenstelling, een eendaags interbancair evenement. Tijdens FLAIRS word je als jonge bankier uitgedaagd om na te denken over actuele thema's die binnen de bancaire sector spelen. Het programma bevat onder andere een masterclass met bestuursleden van de banken en presentaties van inspirerende sprekers. FLAIRS wordt afgesloten met een spetterend feest!
 
Marketing en Communicatie commissie
De Marketing en Communicatie Commissie (MarCom) is verantwoordelijk voor de positionering van Young Bankers ABN AMRO. De commissie houdt zich bezig met de huisstijl en alle uitingen van de vereniging, zowel intern als extern. Concreet is de Marcom verantwoordelijk voor alle communicatie, promotiemateriaal, Connections, de website en alle andere creatieve uitspattingen en ondersteunt daarnaast alle commissies en regio besturen van de YBA.
 
International Event commissie
De  commissie organiseert jaarlijks het YBA-seminar. Een actueel thema, interessante sprekers van binnen en buiten de bank en een uitdagende workshop kenmerken dit evenement. Een typerend kenmerk van deze seminar is het internationale aspect. Onze YBA leden uit Luxemburg, Duitsland, Belgie en Engeland komen dan naar Nederland. Het seminar bestaat uit een dagdeelvullend programma waaraan ongeveer 200 YBA-leden kunnen deelnemen. Het thema is ieder jaar anders en is afhankelijk van wat jonge bankiers op dat moment bezig houdt.
 
Sportcommissie
De Sportcommissie organiseert sportieve maar bovenal sfeervolle sportactiviteiten. De wintersport, het hockeytoernooi en Christmas bowling zijn de perfecte voorbeelden van succesvolle, jaarlijks terugkerende evenementen. Daarnaast organiseert de commissie activiteiten rondom sportevenementen waarbij ABN AMRO prominent aanwezig is, zoals het World Tennis Tournament!

Sustainability Commissie
Het doel van de Sustainablity commissie is om onze maatschappelijke betrokkenheid te vergroten en ‘Sustainability Awareness’ te creëren bij de YBA leden. Wist jij bijvoorbeeld dat je elk jaar recht hebt op een week betaald verlof voor vrijwilligerswerk? Hoe werk jij aan duurzame relaties met klanten? Het doel van de commissie is om jonge bankiers bewust te maken van het belang van duurzaamheid. Originele en inspirerende evenementen ondersteunen dit.
 
Race of the Classics Commissie
De Race of the Classics Commissie is verantwoordelijk voor het smeden van een hecht team van 20 collega’s. Dit team gaat op zee de strijd aan met andere teams van andere bedrijven. De commissie organiseert daarnaast allerlei activiteiten om de teamgeest te stimuleren. Door kennismakingsborrels (ook met andere deelnemers) en een Charity Event in samenwerking met AMRO Foundation leg je een solide basis. Commissieleden zijn hét aanspreekpunt voor zowel de professionele crew aan boord als voor alle deelnemers namens ABN AMRO. Ook het coördineren van alle interne communicatie en verslaggeving behoort tot het takenpakket. Zorg jij dat we Engeland gaan halen? Dan kan ‘Team ABN AMRO’ zomaar als winnaar uit de boot komen!

Strategic Dreamteam
Als Young Banker zet je jouw kennis en ervaring in voor een maatschappelijke organisatie. Je werkt aan een belangrijk strategisch vraagstuk waar de organisatie zelf niet de tijd, kennis en ervaring voor in huis heeft. Dit doe je in een multidisciplinair team van young bankers uit verschillende onderdelen van de bank. Je werkt niet toe naar een rapport, maar zet in samenwerking met de maatschappelijke organisatie een verandering in gang.

Ghostbusters
Ghostbusters zijn jonge bankiers die klaar staan om de Raad van Bestuur en de Management Group te helpen met het nemen van belangrijke besluiten voor de bank. Dit doen de Ghostbusters door jonge bankiers met diverse achtergronden aan strategische vraagstukken te koppelen.

Feestcommissie
De Feestcommissie organiseert jaarlijkse het spetterende YBA-feest op een bijzondere locatie in Amsterdam. Met een creatief thema, goede dansmoves en een groep jonge bankiers is de sfeer tot in de laatste uurtjes gegarandeerd.

 
Meld je nu aan!
Aan- en afmelden